1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Фанару: Той, кому не подобається Томос, відмовляється бути в лоні ПЦУ

Ієрарх Фанару: Той, кому не подобається Томос, відмовляється бути в лоні ПЦУ

Текст Томосу, котрий заклав основи нової автокефальної Церкви, не є результатом перемовин двох сторін, а розповідає, як повинна функціонувати Церква. Про це представник Константинопольського Патріархату митрополит Галльський Еммануїл (Адамакіс) розповів у коментарі «24 каналу».

 

«Ніхто не має права судити, що у тексті правильно, а що ні. І ті, хто не приймає деякі положення Томосу, відмовляються бути у лоні цієї Церкви», – зазначив фанаріот.

 

Він наголосив, що не згідний із висловлюваннями «почесного патріарха» ПЦУ Філарета про те, що на «митрополита Київського і всієї України» Епіфанія здійснюють тиск певні «промосковські сили», головною задачею котрих є знищення української Церкви, і всі звинувачення Філарета на адресу Епіфанія – це міф.

 

«Церква, передусім, створюється віруючим народом, котрий всіма силами її підтримує, – пояснив ієрарх Константинополя, забуваючи, що Церква є Тіло Христове. – Всі ці люди підтримували Київський патріархат і УАПЦ, нині вони підтримують ПЦУ та її предстоятеля Епіфанія. Я не бачу жодних нових людей. Церкві нічого боятись, вона не грає жодної політичної ролі та не втручається у політичні питання».

 

«Предстоятель Епіфаній – це молода і сильна людина, котрого підтримуємо ми разом з українцями», – наголосив митрополит.

Попередній запис
Архієпископ Афінський Ієронім збирається на Фанар
Наступний запис
Буду захищати Київський патріархат до кінця, – Філарет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее