1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Фанару звинуватив РПЦ у тиску на Грецію

Ієрарх Фанару звинуватив РПЦ у тиску на Грецію

Митрополит Олександрупольський Анфім (Константинопольський патріархат) звинуватив РПЦ у зухвалому церковному тиску на … Грецію та відмову від дружнього ставлення до неї!

Та невже? Тобто це не американські чиновники не вилізали з кабінетів грецьких ієрархів, а росіяни? І це не Константинопольський патріархат фактично контролює третину єпархій ЕПЦ (т.зв. «Нові землі»), а РПЦ? Можливо, це патріарх Кирило, говорячи про Константинополь та ЕПЦ, використовує етнічне узагальнення «греки», замість офіційних визначень, відповідних церковному етикету (як це робить Патріарх Варфоломій, називаючи РПЦ просто «росіянами»)?

Також він стверджує, що визнання «ПЦУ» було продиктоване «пастирської відповідальністю» Константинопольської Церкви.

Даруйте, а хто цю відповідальність на вас покладав? І як же пастирська турбота про віруючих і єпископів УПЦ? Вони для вас «порожнє місце»?

Далі він каже, що РПЦ «повинна відновити свою роль в Православ’ї». Читай – знати своє місце. Тут ієрарх Фанара, напевно, вважає себе дресирувальником а-ля «місце, цуцик!».

Ну і далі нікого не переконуючі тези, що набили оскому, в дусі «наша Церква не прагне до нав’язливого першості», не сприймає економічний тиск, спекуляції на чисельній перевазі і т.д. Ну, ви зрозуміли: Константинополь – НЕ агресор, який вторгся в чужу канонічну територію, а скромний благодійник. Як то кажуть, маленький, але гордий! Ну, а РПЦ – це жахлива «громадина», яка катує  ЕПЦ і Фанар тим, що натовпи її паломників перестануть нести свої гроші в грецьку скарбницю.

Ну і в кінці він гнівно загрожує, мовляв, якщо Росія не перестане чинити «безперервне» тиск на Північну і всю Грецію, то це буде “великою помилкою”.

Що тут скажеш, на Фанарі продовжують перекладати з хворої голови на здорову і навіть не думають змінювати свою риторику.

Правблог

Попередній запис
Відновлення фейків: священика-волонтера звинуватили за «відмову служити панахиду по солдату»
Наступний запис
Прихильники Фанару в Західноєвропейській архієпископії проголосували за переговори з РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее