1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Фанару в США розповів про лідерство та мудрість Константинопольського патріарха

Ієрарх Фанару в США розповів про лідерство та мудрість Константинопольського патріарха

Очільник Американської архієпископії Константинопольської церкви архієпископ Елпідофор прокоментував рішення Священного Синоду щодо неможливості зміни способу Святого Причастя. Про це повідомляє orthodoxtimes.

Нагадаємо, 25 червня у Шамбезі синодали Константинопольської церкви обговорили проблему причащання вірян під час карантину. Раніше, 17 травня, глава Фанару звернувся до Предстоятелів Помісних Церков з пропозицією надати своє бачення питання. Поки що достовірно відомо, що на його лист відгукнулись в Елладській та Кіпрській Церквах.

Коментуючи рішення Синоду Константинополя, що спосіб причастя змінювати не можна, архієпископ Елпідофор заявив:

«І знову Вселенський патріархат, під взірцевим лідерством Його Всесвятості Варфоломія, продемонстрував автентичну соборну Православну першість у Його братерській консультації з Помісними Автокефальними Церквами. Пастирська мудрість та чутливість, які можуть бути застосовані по ікономії в Діаспорі надалі, маніфестують любов та виваженість Церкви-Матері Константинополя до всіх Її духовних дітей по всьому світу. Ми вдячні за мудрість та виваженість Першого Престолу Православ’я».

Серед продовження та навіть поширення COVID 19 у США, у своїй мудрості, Синод Вселенського Патріархату запропонував свободу священикам для направлення поточної ситуації з тимчасовим причащанням з багаторазовими ложками, що присвячено лише одній меті та залежить від місцевої громади, розумне пристосування до особливих потреб вірян у Діаспорі та з «пастирською чутливістю, відповідальністю та свідомістю».

Це не лише є послідовним з мудрістю Святого та Священного Синоду Вселенського патріархату, але підсумовує, що архієпископ Елпідофор укріпився, від початку кризи, що «не шлях причащання, а саме Причастя рятує нас та дає нам вічне життя».

Нагадаємо, глава Канадської архієпископії Фанару заборонив клірикам висловлюватись щодо питання причастя до отримання письмових інструкцій від патріархату.

Попередній запис
Що відбувається у відомстві Іоанна Яременка?
Наступний запис
В Офісі протидії рейдерству розглядають скаргу прихожанина УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее