1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Фанару в США заявив, що «слов’янський вікаріат» був створений за принципом визнання ПЦУ

Ієрарх Фанару в США заявив, що «слов’янський вікаріат» був створений за принципом визнання ПЦУ

Глава Американської архієпископії Константинопольського патріархату намагається незграбно виправдовуватись за вторгнення у справи ПЦА та РПЦЗ. За фактом, Фанар продовжує розвивати ворожнечу проти церков зі «слов’янського блоку», намагаючись нав’язати домінування еллінської культури у Церкві та збираючи під свої знамена розкольників.

Дуже цікава заява з боку глави Американської архієпископії Константинопольського патріархату Елпідофора Ламбрініадіса.

Справа у тому, що торік тривали спроби об’єднати православних США з підпорядкуванням патріарху Варфоломію. Звісно, ПЦА та РПЦЗ сказали, що їм такого щастя не треба. Після цього товариш Елпідофор вирішив створити на базі Американської архієпископії вікаріат для слов’ян, котрими традиційно опікувались ПЦА та РПЦЗ. Обумовлено це було й тим, що кількість віруючих Архієпископії Фанару стрімко скорочується через те, що вона є по сутності своїй церквою для етнічних греків, а вони, в свою чергу, все частіше створюють змішані шлюби та поступово йдуть з Архієпископії.

Тобто це така собі експансія у православний слов’янський світ США.

Звісно, що створення такого вікаріату для слов’ян викликало негативну реакцію з боку ПЦА та РПЦЗ. І ось, Ламбрініадіс намагається незграбно виправдати цей вчинок: «Одним з мотивів створення цього Вікаріату було забезпечення включення у нього громади, котра почувалася виключеною – приблизно так само, як це зробив наш Вселенський Патріархат, коли він надав автокефалію Православній Церкві України».

Це дуже точне порівняння – по суті, Константинополь намагається легалізувати всіх, хто перебуває на межі розколу, і всіх незадоволених діяльністю ПЦА та РПЦЗ, і створити з них певне церковне утворення. Безумовно, таке утворення буде ворожим до ПЦА та РПЦЗ і буде займатись спробами переманювати до себе кліриків і вірян. Тобто Константинопольський патріархат продовжує політику вторгнення у справи інших Церков та розвитку ворожнечі проти Церков, котрі відносяться до «слов’янського блоку».

Товариш Елпідофор заговорив про те, що він вражений тим, як слов’янські народи віддані Православ’ю, і особливо це проявилось у ХХ столітті. Товариш Елпідофор, скажу вам, що і у ХХІ столітті слов’яни теж віддані Православ’ю і з жахом дивляться на ваш Константинопольський патріархат, бачать, які вибрики він викидає, як паплюжить канони і навіть елементарні форми пристойності, і при цьому на всіх парах летить в обійми католиків, затіваючи чергову унію, котра для греків стає зовсім не першим актом зради віри.

Facebook

Попередній запис
У Житомирській області знову спаплюжили поклінний хрест у Василівці
Наступний запис
У Слов’янську почали будувати перший храм ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее