1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх УПЦ розповів, чому гоніння корисні для душі християнина

Ієрарх УПЦ розповів, чому гоніння корисні для душі християнина

Так склалося життя після гріхопадіння, що умови для святості складаються лише через внутрішню тісноту, нагадав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) в ефірі програми «Церква і суспільство», пише Спілка православних журналістів.

«Людина в комфорті врятуватися майже не може. Це, знову ж таки, пов’язано з тим, що гріх долається тільки тоді, коли людина усвідомлює тяжкість гріха. А наслідком гріха якраз і є скорботи, хвороби і сама смерть. І тому долається це все тільки через святість, через таке християнське ставлення до того, що Господь нам посилає», – пояснив владика Антоній.

Він зазначив, що кожен християнин своїм прагненням жити по-християнськи кидає виклик світу, який «за словом Святого Письма “лежить у злі”».

«Цей світ не терпить святості, і він буде бажати знищувати християнина як послідовника Христа Спасителя», – додав митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ звернув увагу, що гоніння бувають не тільки зовнішніми, іноді людина страждає від тієї або іншої внутрішньої тісноти.

«Під час гонінь потрібно зробити все, щоб затвердити віру і не зрадити Христа Спасителя і святу Церкву», – сказав ієрарх Української Православної Церкви.

Митрополит Антоній підкреслив, що кожна людина має всього себе віддавати волі Божій. «Відсутність гонінь – особливий хрест, в такий період з’явилися великі богословські праці», – повідомив владика Антоній.

В ті періоди, коли Церкву не піддають гонінням, потрібно всіма силами і талантами проповідувати слово Істини, підсумував він.

Попередній запис
Активіст ПЦУ глибоко занепокоєний, що в УПЦ “готуються підпалити свій храм”
Наступний запис
Захоплення храму УПЦ у селі Копитків очолив голова райдержадміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.