1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх УПЦ розповів Конгресу США про гоніння на церкву в Україні

Ієрарх УПЦ розповів Конгресу США про гоніння на церкву в Україні

5 лютого 2019 року вікарій Київської Митрополії, намісник Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці єпископ Макарівський Гедеон (Харон) ознайомив Конгрес США з фактами дискримінації канонічної Церкви владою України, повідомив сайт Десятинного монастиря.

Єпископ Гедеон розповів конгресменам США про порушення прихильниками ПЦУ норм міжнародного права і Конституції України, а також про агресивні протизаконні дії членів радикальних організацій та влади на адресу канонічної Церкви – побиття вірян і священнослужителів, напади на храми і погрози на адресу кліриків та мирян УПЦ.

Владика Гедеон також передав держсекретареві США Майклу Помпео і американським конгресменам офіційну відозву УПЦ, в якій Церква просить розглянути випадки порушення прав і свобод вірян.

Представники влади США пообіцяли розібратися в ситуації довкола УПЦ і допомогти УПЦ організувати власне представництво на території Сполучених Штатів Америки. З’ясувалося, що конгресмени повною мірою не володіли інформацією про релігійний конфлікт в Україні, вони висловили жаль у зв’язку з порушенням конституційних прав вірян.

Нагадаємо, 26 жовтня 2018 року представник Держдепу США з питань міжнародної релігійної свободи Сем Браунбек повідомив, що Сполучені Штати Америки підтримують свободу віросповідання українського народу. «Позиція США полягає в тому, що будь-яка Церква, будь-яка релігійна група будь-якого роду <…> має право на самоорганізацію будь-яким чином, що влаштовує її. Це їхнє право. Уряд не повинен втручатися в те, як цим правом користуються», – заявив тоді Браунбек.

Попередній запис
У Запоріжжі вандали осквернили і підпалили храм УПЦ
Наступний запис
Зміна назви – тест для УПЦ на «послух» державі, – Юраш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее