1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Ієрарх» УПЦ КП: Ми Філарета не поминаємо

«Ієрарх» УПЦ КП: Ми Філарета не поминаємо

Київська митрополія ПЦУ не має патріарха, а Філарета в новій церкві навіть не поминають, розповів «архієрей» УПЦ КП Фотій Давиденко у ході дебатів «Процес створення Помісної Церкви: Запорізький аспект» на телеканалі «UA: Запоріжжя».

Цю заяву він зробив у відповідь на запитання ієрарха канонічної Церкви, митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки (Коваленка) про те, в якому порядку в новій церковній структурі поминають її глав – спочатку Філарета, а потім Епіфанія Думенка, або ж навпаки.

«Ми його (Філарета, – прим. ред.) не поминаємо», – сказав «архієрей» нової релігійної організації.

Фотій Давиденко при цьому повідомив, що навіть самого поняття «патріарха» у Київській митрополії немає, просто Філарету дозволили так називатися в пам’ять про його минулі заслуги.

«Київська митрополія ПЦУ не має статусу патріархату, бо у нас патріарха і немає. Але враховуючи працю і заслуги патріарха Філарета, за ним залишили цей титул як “Почесний патріарх”», – пояснив «архієрей» нової релігійної організації.

Коментуючи канонічний статус УПЦ КП Фотій повідомив, що «Константинополь визнає всі вчинені архієрейські хіротонії, священицькі і всі таїнства».

Також «ієрарх» нагадав про заяву Константинопольського патріарха Варфоломія, що після створення нової церковної структури Предстоятель Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій нібито «стане неканонічним».

Попередній запис
Під постійним тиском ПЦУ громада Пеньківки продовжує богослужіння
Наступний запис
Ієрарх УПЦ про захоплення храмів: і антицерковні закони не дотримуються

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее