1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх ПЦУ на Волині «забув» перереєструвати кафедральний собор?

Ієрарх ПЦУ на Волині «забув» перереєструвати кафедральний собор?

Волинський ієрарх ПЦУ Михаїл Зінкевич провів перереєстрацію в ПЦУ декількох груп громад в Луцьку і Луцькому районі, але «забув» перереєструвати кафедральний собор.

Станом на 7 червня 2020 року головний храм Волинської єпархії ПЦУ – Свято-Троїцький кафедральний собор м. Луцька – не змінив свою реєстрацію: його громада залишається в юрисдикції Київського патріархату. Про це свідчать дані запиту до реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції України, повідомляє СПЖ.

Згідно з інформацією з реєстру, юридична особа «Релігійна громада Свято-Троїцького кафедрального собору Української православної церкви-Київський патріархат» під номером 21733474 досі не переведена в релігійну організацію ПЦУ.

При цьому, за даними сайту Волинської обласної державної адміністрації, 11 грудня, 18 листопада і 6 березня відповідно керівник Волинської єпархії ПЦУ Михаїл Зінкевич провів належну після входження в ПЦУ перереєстрацію кількох груп громад в м. Луцьку, а після – в Луцькому районі, «забувши» при цьому про кафедральний собор.

Раніше, 19 і 29 серпня, розпорядженнями керівництва ОДА перереєстрацію своїх громад провів керівник Володимир-Волинської єпархії ПЦУ Матфей Шевчук. Аналогічно і в більшості інших єпархій ПЦУ в першу чергу провели перереєстрацію кафедральних храмів – одночасно з перереєстрацією єпархіальних документів.

Як зазначає ЗМІ, «митрополит» Михаїл збирає готівку з орендарів комерційних приміщень на території зайнятого Київським патріархатом пам’ятника архітектури – монастиря бернардинів, що знаходиться в комплексі зі Свято-Троїцьким собором у розпорядженні Зінкевича.

В юрисдикції УПЦ КП залишається і «Свято-Миколаївський чоловічий монастир Луцько-Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату», що числиться в реєстрі під номером 26278106. Натомість його «братія» в лютому 2019 року фактично очолила силове захоплення Свято-Миколаївського храму Української Православної Церкви с. Жидичин, під час якого було побито дві парафіянки УПЦ. Перша перереєстрація постраждалої від рейдерів громади УПЦ була проведена обласною владою максимально оперативно, протягом п’яти днів, також храм УПЦ в Жидичині був переданий в користування ПЦУ першим в області.

Попередній запис
Журналістка нагадала Драбинкові про його працю про розкольників України
Наступний запис
На Закарпатті рейдери ПЦУ не пускають громаду УПЦ в єдину каплицю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее