1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Елладської Церкви розкритикував дії Фанару щодо українського церковного питання

Ієрарх Елладської Церкви розкритикував дії Фанару щодо українського церковного питання

2 травня 2019 року на офіційній сторінці Кіфірської та Антикіфірської митрополії Елладської Православної Церкви було оприлюднено Пасхальний лист-благання правлячого архієрея митрополії, Високопреосвященішого Серафима, який він спрямував до Вселенського патріарха Варфоломія та Предстоятелів Помісних Православних Церков. Головною темою листа стало українське церковне питання. Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ публікує текст даного листа у перекладі українською.

На думку ієрарха, «відновлення як канонічних єпископів і кліриків відлучених, анафематствованих та розкольників, але і від них (дійсних відлучених, анафематствованих та розкольників) прийнятих хіротоній, і очевидно позбавлених благодаті Божої та права священнодіяти, є немислимим і завжди несумісним з Божественними та Священними канонами та канонічним правом Святої нашої Православної Церкви».

«Цього року, з приводу наступаючих Божественних та спасительних для усього світу Великодніх свят, вважаю за нагальне та необхідне направити від серця та у глибокому смиренні та скромності своє Пасхальне благання та щирі вітання до всіх Вас, як останній та найменший серед єпископів, не маючи зовсім на меті когось повчати, але щоб разом задуматися та всім подвизатися у молитвах в цей останній та критичний час, коли під загрозою та в небезпеці є  єдність у Святому Дусі, однодумність та співіснування всіх Святих Божих Церков, що складають Єдину Святу Соборну та Апостольську Церкву, з причини, що не принесла користі і тримає у напрузі та загостренні, – серйознішої еклезіологічної проблеми способу надання автокефалії тим, кому вона була надана в державі Україна.

Через серйозність та надзвичайну широту цього гарячого українського канонічного та еклезіологічного питання, що тягне за собою страшні канонічні наслідки для всієї православної христоіменитої повноти для усіх кінців світу – через що і виходить за межі однієї помісної церковної юрисдикції», – пише ієрарх ЕПЦ.

Попередній запис
Константинопольський Патріарх Варфоломій звершує візит до Польщі
Наступний запис
Католицькі богослови закликають визнати Папу Римського Франциска єретиком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее