1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Елладської Церкви закликає до Всеправославного собору через утворення ПЦУ

Ієрарх Елладської Церкви закликає до Всеправославного собору через утворення ПЦУ

Митрополит Кіфірський Серафим просить винести проблему українського розколу та створення Фанаром ПЦУ на всеправославне обговорення. Текст листа правлячого архієрея Кіфірської і Антикіфірської митрополії Елладської Церкви був опублікований 2 травня 2019 року на офіційній сторінці митрополії, повідомляє ВЗЦЗ УПЦ.

Митрополит Серафим в черговий раз закликав Вселенського патріарха і глав Помісних Православних Церков до Соборного вирішення української проблеми, бо «тільки в Дусі Святому і без втручань і тисків можливо вирішити боголюбно і богоугодно це гаряче питання».

«Замість великодніх побажань, дозвольте мені з’єднати свій голос з усіма святими Помісними автокефальними Церквами, які до цього часу логічно не приймають до літургійного служіння надану групам українських розкольників автокефалію і через цей особливий випадок просять зібрання Всеправославного Собору для вирішення гострої проблеми розділеного українського народу і нинішніх широких гонінь проти канонічної Української Православної Церкви в 21 столітті, де входять в частину гонителів українська держава і велика Христова Церква. Якщо ж з різних причин зібрання Всеправославного Собору є важким, то нехай збереться соборно, в Дусі Святому, кожна Помісна Автокефальна Церква і проведе неспішне і розважливе голосування, після якого кожен Предстоятель нехай передасть результат і рішення Собору своєї Церкви Вселенському Патріархату», – запропонував ієрарх Елладської Церкви.

На завершення свого послання митрополит Кіфірський закликав архієреїв в ці спасительні для світу дні Святого Великодня виконати їхнє першочергове завдання: «показати всьому сучасному світу живе православне свідчення в єдності і любові Воскреслого Господа визволителя нашого, Бога любові, щедрот і людинолюбства».

Митрополит Серафим підкреслив, що цим посланням він закликає захистити православну еклезіологію, Божественні і Священні канони, Соборну систему і канонічний порядок у Святій Православній Церкві і в Православному Церковному Переказі і спадщині.

«Єдина, Свята, Соборна і Апостольська Церква виробляє Священні канони і догматичні ороси, але ніколи не скасовує або змінює рішення, догматичні ороси і Священні канони Вселенських і визнаних ними Помісних Соборів. Отже, коли хтось укладає нові догматичні ороси або новітні канони, порушуючи і ігноруючи дух і букву справжніх Святих Вселенських Соборів, відкриваються двері екуменізму і будь-якого виду єресі», – резюмував ієрарх.

Попередній запис
Глава УГКЦ, «митрополит» Макарій та «патріарх» Філарет стали почесними громадянами Львова
Наступний запис
У Сєвєродонецьку вандали зруйнували паркан каплиці УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее