1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх БПЦ заявив, що відсутні в Аммані Церкви можуть доєднатися до його рішень

Ієрарх БПЦ заявив, що відсутні в Аммані Церкви можуть доєднатися до його рішень

Лист Єрусалимського Патріарха Феофіла з пропозицією про зустріч в Йорданії з «українського питання» не був розглянутий на засіданні Священного Синоду Болгарської Православної Церкви. Про дату Наради Предстоятелів в Аммані болгарські архієреї дізналися зі ЗМІ.

Про це член Священного Синоду БПЦ митрополит Ловчанський Гавриїл (Динев) розповів в інтерв’ю «Болгарському національному радіо».

Як з’ясувалося, відповідні листи патріарха Феофіла направили до Синодальної комісії, котру очолює митрополит Старозагорський Кіпріан, вона раніше була створена для розгляду «українського питання».

Кілька митрополитів БПЦ намагалися домогтися, щоб питання про участь болгарської делегації в Амманській зустрічі було розглянуте на засіданні Священного Синоду, але цього так і не відбулося.

За кілька днів до зустрічі в Аммані, наголосив митрополит, коли зібрати членів Синоду на засідання було вже важко, канцелярія Священного Синоду БПЦ по телефону опитала архієреїв щодо того, чи вважають вони за необхідне направляти туди болгарську делегацію. Більшість ієрархів висловилися проти.

Сам митрополит Гавриїл, що підтримує ініціативу Йорданської зустрічі, вважає, що Помісні Церкви, які в ній не беруть участь, зможуть приєднатися до процесу обговорення «українського питання» в подальшому.

Телеграм-канал «Аналітичний центр свт. Василія Великого»

Попередній запис
Глава Фанару висловив своє незадоволення Амманською зустріччю напередодні її проведення
Наступний запис
Предстоятель УПЦ: Зустріч в Аммані – серйозний крок до гарного результату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее