1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрархи УПЦ в США (філія Фанару) здивовані, що Томос дали так швидко

Ієрархи УПЦ в США (філія Фанару) здивовані, що Томос дали так швидко

Митрополит Ієрапольський Антоній підкреслив першість Порошенка в процесі отримання Томосу ПЦУ. Про це він сказав під час зустрічі з главою української держави в Києві, повідомляє прес-служба Президента.

Порошенко підкреслив, що рішення про надання автокефалії потребувало від патріарха Варфоломія «великої любові до України і українського народу», і «сміливості, яку багато хто в Росії просто не очікував».

Учасники делегації Української Православної Церкви в США митрополит Ієрапольський Антоній і архієпископ Памфілійський Даниїл здивувалися швидкому процесу надання Томосу Україні.

«Ми вірили, але не очікували, що це так скоро станеться. Але, слава Богу, що ви стояли і брали першість у цьому процесі з квітня минулого року з візиту в Константинополь. Це неймовірна і найважливіша подія в історії української нації. Здавалося, що це було неможливо. Ви говорили, як величний лідер нації, і увійшли в історію людства як людина, яка принесла Україні Томос. Ми чекали такого лідерства дуже багато років, набагато більше, ніж ви», – сказав митрополит Ієрапольський Антоній.

Попередній запис
Рішення Синоду ПЦУ можуть бути оскаржені через внутрішні конфлікти
Наступний запис
«Єпископ» ПЦУ очолив літургію в афонському монастирі Пантократор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее