1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрархи РКЦ у Білорусі занепокоєні відмовою у в’їзді в країну Тадеушу Кондрусевичу

Ієрархи РКЦ у Білорусі занепокоєні відмовою у в’їзді в країну Тадеушу Кондрусевичу

Конференція католицьких єпископів у Білорусі висловила глибоке занепокоєння у зв’язку з відмовою у в’їзді в країну главі білоруських католиків архієпископу та митрополиту Тадеушу Кондрусевичу та сподівається на найшвидше вирішення інциденту.

“Неприпустимо, що єпископ Католицької Церкви, який є пастирем доручених йому віруючих, позбавлений можливості перебувати у власній єпархії і нести в ній служіння, довірене йому Святішим отцем Франциском. Заборону на в’їзд в країну архієпископу Кондрусевичу, який є громадянином Республіки Білорусь, Конференція католицьких єпископів вважає такою, що суперечить чинному законодавству”, – йдеться в заяві конференції, розміщеній 2 вересня на офіційному сайті Католицької Церкви в Білорусі.

Конференція католицьких єпископів в Білорусі висловила надію, що відмова архієпископу Кондрусевичу у в’їзді в країну є “лише прикрим непорозумінням, яке в найкоротший час буде вирішене, а подібні інциденти не матимуть місця в майбутньому”. Єпископи просять духовенство і мирян старанно молитися про швидке повернення ієрарха на батьківщину.

Заява написана від імені віце-голови Конференції католицьких єпископів в Білорусі єпископа Олександра Кашкевича і генерального секретаря конференції Йосипа Станевського.

Попередній запис
РПЦЗ (А) брала участь у засідання синоду болгарських старостильників
Наступний запис
Письменник Олег Слєпинін постане перед судом за критику ПЦУ та Томосу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее