1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрархи ПЦУ розкритикували спроби переходу на новоюліанський календар

Ієрархи ПЦУ розкритикували спроби переходу на новоюліанський календар

Керуючий Львівсько-Сокальської «єпархії» ПЦУ митрополит Димитрій Рудюк зауважив, що перехід на інший календар і святкування Різдва 25 грудня не на часі. Про це він написав у Facebook.

“Зазвичай виходжу з Собору, всіх благословляючи. Відчув — люди не хочуть переходити. Мало того, дуже стурбовані! Хвилюються! І у мене всередині весь час боротьба, я проти того також, проти нової дати Різдва і відчуваю, що ми поділимо Україну ще по календарю. Це буде катастрофа! Віруючий народ, справді церковний, проти! І я з ним! А ось про Європу і Москву серйозно. І тому кажу — Європа хай сприймає нас такими, якими ми є — зі своїми традиціями і святкуваннями, нехай, у себе відсвяткувавши 25 грудня, до нас їдуть туристами на Різдво 7 січня, а Москва, якщо ми перейдемо на святкування 25 грудня, зробить все через свої впливи, особливо на Сході України, щоб нас ще більше розділити! Коли в Україні війна на всіх рівнях — політичному та релігійному, то Москва тільки з цього скористає… сто раз відміряй, а потім відріж. Це не на часі”, – написав Рудюк.

Також «митрополит» Івано-Франківський і Галицький ПЦУ Іоасаф Василиків засудив дії «митрополита» Михаїла Зінкевича щодо подвійного святкування Різдва.

«Те, що робить митрополит Волинський Михаїл, є пустим популізмом і обманом народу Божого, що вносить в душі людей сум’яття і нерозуміння того, що в Церкві відбувається… Владиці Михаїлу пора вже вийти з стану турбулентності, з якого він ніяк скоро рік не може вийти. Владика Михаїл, вибори предстоятеля відбулися, тому в близькій і далекій перспективі нові не передбачаються, заспокійтеся, не розколюйте Церкву, дайте їй спокійно розвиватися.

Навіть у Волинській єпархії ваші нововведення не сприймаються, про студентів волинської семінарії мовчу – вони підтвердять все, що ви їм напишете, священики промовчать, а деякі з остраху бути звільненими з настоятельства будуть умовно погоджуватися. Тому прошу вас, ЗАСПОКІЙТЕСЯ. Коли прийде час переходу святкування Різдва Христового по новоюліанському календарю це зробить СОБОРНИЙ ГОЛОС ЦЕРКВИ бо тільки ВІН може це зробити», – пише ієрарх ПЦУ.

Нагадаємо, ініціативи щодо переходу на «новий стиль» на Волині цього року зацікавили мінімальну кількість учасників.

Попередній запис
Зінкевич розповів про «російські піснеспіви» в Почаєві
Наступний запис
Клірик митрополії ЕПЦ в Патрах розкритикував Фанар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее