1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ініціатори створення ЄПЦ з Банкової не бажають бачити Філарета на чолі проекту

Ініціатори створення ЄПЦ з Банкової не бажають бачити Філарета на чолі проекту

В Адміністрації Президента України не хочуть бачити главу УПЦ КП Філарета на чолі ЄПЦ у разі надання Томоса про автокефалію. Про це повідомляють «Вести» з посиланням на власні джерела.

Як стало відомо, особистість Філарета лишається головним каменем спотикання на шляху до ЄПЦ від Фанара, оскільки лишається у силі анафема, накладена на Денисенка ще у 90-ті. Зняти її може тільки РПЦ. У підсумку Філарета нібито переконали не претендувати на престол, котрий повинен зайняти інший ієрарх – причому з єпископату УПЦ.

Інсайдерські джерела стверджують, що на предстоятеля ЄПЦ будуть протискати митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького), котрий був у числі небагатьох архієреїв УПЦ, що підписали прохання до Патріарха Варфоломія про автокефалію. Разом з ним підписи поставили митрополит Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук).

Нагадаємо, глава УАПЦ митрополит Макарій (Малетич) вже заявив, що не буде претендувати на роль предстоятеля ЄПЦ, на відміну від глави УПЦ КП, котрий підтвердив, що буде висуватись на це місце.

Попередній запис
Митрополит Митрофан (Юрчук): У нашій Церкві є протилежні думки щодо автокефалії
Наступний запис
Синод Грузинської Православної Церкви визнав законною УПЦ та виступив проти ініціатив з автокефалією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее