1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Інформація про утиски УПЦ розповсюджується з руки країни-агресора, – відділ ЗСУ

Інформація про утиски УПЦ розповсюджується з руки країни-агресора, – відділ ЗСУ

9 листопада 2018 року Відділ по взаємодії з військовими капеланами ЗСУ назвав інформацію про директиви, котрі забороняють допускати капеланів УПЦ до воїнських частин, «неправдивою та маніпулятивною». Про це йдеться на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook, повідомляє СПЖ.

У Генштабі, посилаючись на накази Міністерства оборони України, пояснили, що рішення про те, від якої релігійної організації відбирається кандидат на посаду військового священика, приймає командир військової частини на основі анонімного голосування військовослужбовців.

«Жодних інших розпорядчих документів з питань призначення військових священиків (заборони, преференції будь-яким конфесіям тощо) у Збройних силах України не існує», – заявили у відділі ЗСУ, додавши, що подібна провокаційна інформація «використовується в інтересах країни-агресора».

Про наявність директиви Генштабу ЗСУ не допускати капеланів Української Православної Церкви для окормлення військовослужбовців раніше повідомив заступник голови Відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архімандрит Лука (Винарчук). На цьому тижні храм  Архангела Михаїла на території Президентського полка, котрий отець Лука разом з громадою УПЦ відновив і в котрому служив настоятелем, керівництво частини передало Київському патріархату. Як повідомив священик, дане рішення було прийняте без погодження з військовослужбовцями.

Про заборони залучати капеланів УПЦ для служіння у військових частинах Нацгвардії у 2017 році розпорядився Арсен Аваков, про що повідомив заступник командуючого Нацгвардією по роботі з особовим складом Ярослав Сподар.

Раніше голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими воїнськими формуваннями України митрополит Августин повідомив, що з боку Генштабу на офіцерів частин здійснюється тиск, щоб військовий священик був або уніат, або з УПЦ КП.

Паралельно з Генштабом виправдовувати дії керівництва частини Президентського полку намагаються статистикою вже згаданого «опитування» особового складу. За даними користувачів соцмереж, нібито 80% військовослужбовців висловились за УПЦ КП, однак це не пояснює, як при цьому вчинили, наприклад, з правами інших, нехай і 20%.

 

 

 

 

Попередній запис
Архієпископ Кіпру закликав посилити молитви для вирішення кризи в Україні
Наступний запис
РПЦ буде відправляти своїх священиків до Туреччини, – митрополит Іларіон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее