1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Інформаційна «бридота», або «шакали пера»

Інформаційна «бридота», або «шакали пера»

Вчора ряд ЗМІ, котрі, м’яко кажучи, не жалували в останні роки Українську Православну Церкву, рознесли слова президента Молдови про те, що кілька його співвітчизників заразились на коронавірус після поїздки на екскурсію до Почаєва.

Одразу ж пішли заголовки про «Почаївську лавру», з’явились у матеріалах фото обителі, окремо акцентувалась увага на тому, що Лавра належить УПЦ.

Для чого була здійснена вся ця незграбна маніпуляція, впевнені, пояснювати не варто. І так все зрозуміло. «УПЦ – зло, ату їх, ату тощо».

При цьому ніхто елементарно не спробував узяти коментар у насельників обителі. Та й вказати, що вірус паломники могли отримати де завгодно під час своєї тривалої мандрівки, а не обов’язково у храмі.

Що ще цікаво. Коли наступного дня надійшла інформація про зараження представника УГКЦ у Тернопільській області (де розташована обитель УПЦ), відповідні ЗМІ обійшли стороною тему стосовного того, до якої конкретної конфесії належить постраждалий.

І це зрозумілий крок. Однак виникає питання – чому в одному випадку журналісти поводяться адекватно, дотримуючись етичних норм, а в інших натягують на себе шкуру «інформаційних шакалів», котрі попирають закони моралі?

Правблог

Попередній запис
У Почаївській обителі спростували фейк про «паломників з Молдови, що заразилися»
Наступний запис
Луценко перейнявся дотриманням карантину в храмах УПЦ та поширив фейк про митрополита Павла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее