1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ігумен афонського монастиря Хіландар: Ми визнаємо тільки Митрополита Київського Онуфрія

Ігумен афонського монастиря Хіландар: Ми визнаємо тільки Митрополита Київського Онуфрія

У сербському монастирі Хіландар на Афоні визнають тільки канонічну Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Про це ігумен афонської обителі архімандрит Мефодій розповів СПЖ 29 лютого 2020 року, перед початком святкової літургії в столиці Чорногорії Подгориці, яку очолив Предстоятель УПЦ.

Архімандрит наголосив, що присутність Блаженнішого Митрополита в Чорногорії – це велика радість.

«Як відомо, Сербська Церква його підтримує, і тому важливо, що він разом з нами, що ми разом служимо літургію, разом молимося, – сказав він. – А з іншого боку, його присутність важлива, оскільки в ці дні проходить велика боротьба на захист святинь тут, в Чорногорії. І він своїми молитвами і самою присутністю підтримує цю боротьбу. Ми, православні християни, зараз переживаємо великі спокуси. Але якщо ми разом, нам під силу перемогти будь-які з них».

На Афоні знають про труднощі, які виникли в українському Православ’ї через визнання Константинополем розкольницької церковної структури.

«Ми молимося, щоб ці проблеми були вирішені найкращим чином, – додав архімандрит. – Також віримо, що якщо Господь послав спокуси, то і пошле нам сили перемогти ці спокуси».

Він зазначив, що визнання ПЦУ Константинопольським патріархатом призвело до певної смути на Афоні, але в сербському монастирі Хіландар, як і в самій Сербії, визнають тільки УПЦ на чолі з Блаженнейшійм Онуфрієм, що не стосується ПЦУ.

«Деякі монастирі їх визнали, деякі вже співслужили з ними. Інші ж монастирі не визнають. І тому ми сподіваємося, що Предстоятелі Помісних Православних Церков разом знайдуть рішення. Це стосується Святої Гори. Що ж стосується Сербії, тут ми згодні з Архієрейським Собором Сербської Православної Церкви. Ми не визнаємо цю нову церковну структуру, а визнаємо лише Блаженнішого Митрополита Онуфрія. У нашому монастирі така ж думка, як і в Сербській Православній Церквиі», – наголосив архімандрит Мефодій.

Фото СПЖ

Попередній запис
«Єпископ» Філарета в Одесі наголосив, що всі парафії регіону зберегли юрисдикцію УПЦ КП
Наступний запис
Архієпископ Хризостом прибув у Стамбул для богослужіння з главою Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее