1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Івано-Франківський єпископ УПЦ благословив віруючих на захист прав Коломийської громади

Івано-Франківський єпископ УПЦ благословив віруючих на захист прав Коломийської громади

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон закликав вірних УПЦ стати на захист зневажених прав Благовіщенської громади Української Православної Церкви в Коломиї. Про це повідомляє Спілка Православних Журналістів, посилаючись на відео-звернення, розміщене на каналі єпархії.

«Вважаю, що захоплення храму в Коломиї – це відкрита неповага до людей і законам України, – констатував владика Тихон. – На жаль, воно проявилося не тільки з боку правопорушників, так званих «капеланів УГКЦ», а й з боку керівництва конфесії УГКЦ. Так, на офіційному сайті Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розміщено заяву, згідно з якою храм повинен бути повернутий так званому «власнику», під яким розуміється релігійна громада УГКЦ».

Також владика звернув увагу на те, що дії уніатів призвели до посилення релігійної ворожнечі в Коломиї.

Звернувся також єпископ Тихон до правоохоронних органів і міжнародного товариства: «Зі свого боку я як правлячий архієрей даю своє благословення вірним УПЦ з усіх населених пунктів на захист прав віруючих міста Коломия та інших парафій УПЦ. Закликаю правоохоронні органи та міжнародне співтовариство негайно відновити релігійний мир в Україні».

Попередній запис
Захоплення храму в Коломиї – «хрестовий похід» проти Православ’я
Наступний запис
«Московський синдром» Євстратія Зорі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее