1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єрусалимський патріарх пояснив, в якому форматі пройде зустріч в Йорданії

Єрусалимський патріарх пояснив, в якому форматі пройде зустріч в Йорданії

Портал ethnos.gr опублікував лист Єрусалимського патріарха Феофіла, в якому детально пояснюється, в якому форматі буде проходити зустріч Предстоятелів і делегацій Помісних Церков в Аммані. Як зазначає патріарх, зустріч не буде являти собою офіційний Синаксис Предстоятелів, вона збере учасників братського спілкування, де відбудеться діалог на важливі для цього кризового часу теми.

«Ми будемо продовжувати використовувати будь-які способи спілкуватися зі Вселенським Патріархатом для досягнення консенсусу між нашими братами Предстоятелями, вітаючи Його Всесвятість і визнаючи його старшинство по честі.

Сприятливий результат такого починання заснований на тому, що до нього ставляться просто як до дружнього зібрання братів для досягнення спільної мети – діалогу і примирення, для збереження єдності нашої православної спільноти; і нехай ця зустріч приведе до подальших дебатів в майбутньому, тільки вона може стати підготовчої основою для співпраці.

З огляду на братський характер зустрічі, ми вважаємо, що участь в ній не потребує спільної Божественної Євхаристії, а просто готовності працювати і молитися разом», – наголошує Предстоятель.

Єрусалимська Патріархія прийме Предстоятелів і їх представників, як тільки вони прибудуть в Амман, Йорданія, з 25 лютого до їх від’їзду 27 лютого; при цьому планується, що зустріч відбудеться 26 лютого. Також Предстоятелів, котрі прибудуть, приймуть при Хашемітському королівському дворі.

Попередній запис
На Фанарі озвучують ідею об’єднання православних юрисдикцій в США
Наступний запис
Місія ОБСЄ продовжує роботу в Олександрійській єпархії УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее