1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єрусалимський патріархат близький до рішення юрисдикційної суперечки з Антіохійською церквою

Єрусалимський патріархат близький до рішення юрисдикційної суперечки з Антіохійською церквою

Як повідомляє сайт Єрусалимського патріархату, 21 лютого 2020 року на засіданні Священного Синоду патріарх Феофіл позитивно оцінив позицію патріарха Антіохійського Іоанна, котрий привітав ініціативу зустрічі в Аммані, незважаючи на незавершеність юрисдикційного спору щодо Катару. Це можна розглядати як аргумент на користь того, що делегація Антіохійської Церкви братиме участь в Амманській зустрічі.

Нагадаємо, у 2013 році Єрусалимський патріархат заснував єпархію в Катарі, який Антіохійська Церква вважає частиною своєї канонічної території. В результаті стався розрив євхаристичного спілкування між Дамаском і Єрусалимом.

Патріарх Феофіл поінформував Синод, що за останні тижні спільно з Антіохійської церквою досягнуто конкретного розуміння того, як буде вирішено питання Катару.

Патріарх Феофіл з надією дивиться на зустріч в Аммані на наступному тижні, в тому числі у зв’язку з можливістю обговорити з патріархом Іоанном підсумкове рішення катарського питання.

Таким чином, підтвердилися доводи про те, що відсутність спільного богослужіння в Аммані пов’язане з фактором Антіохії, а не з наміром запросити до Йорданії Сергія Думенка, як писали деякі інформаційні ресурси.

Телеграм-канал «Аналітичний центр святого Василія Великого»

Попередній запис
ПЦУ та УГКЦ намагаються зам’яти скандали зі своїми кліриками та «антивірусною» істерією
Наступний запис
Влада та поліція віддають храм УПЦ у волинському селі Сусваль представникам ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее