1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Єпископ» УПЦ КП Філарет розповів, що в ПЦУ намагались приховати наявність парафій у Молдові

«Єпископ» УПЦ КП Філарет розповів, що в ПЦУ намагались приховати наявність парафій у Молдові

Керуючий Східно-Молдовською «єпархією» УПЦ КП Філарет Панку, котрий 3 лютого оголосив про своє повернення з ПЦУ до Київського патріархату, прокоментував, чому не зміг надалі перебувати у складі нової церковної структури. Про це пише прес-служба УПЦ КП.

«Єпископ» Фалештський та Східно-Молдовський заявив, що для його вірян є принципово неприйнятним та принизливим те, що Томос прямо забороняє ПЦУ мати парафії за межами України та здійснювати духовну опіку над українцями діаспори.

Також з’ясувалося, що, виходячи з заборони для ПЦУ мати парафії та єпархії за кордоном, Епіфаній Думенко присвоїв Філарету Панку неправдивий, а значить, незаконний титул: єпископ Білгород-Дністровський (Одеська область).

«Звичайно, що я там не маю ні парафій, ні монастирів і зовсім ніякого відношення до Одещини не маю. Цим титулом він хотів приховати правду, що у ПЦУ є єпархія з парафіями та монастирями у Молдові, тобто, за межами України. Завдяки керівництву ПЦУ, я, разом зі своєю єпархією, опинився в абсурдному положенні. Стало зрозуміло, що ні розвитку, ні майбутнього єпархії не буде. За рік існування Православна Церква України так і не змогла об’єднати всіх православних України та стала лише предметом спекуляції певних політичних сил», – констатував «єпископ».

Також він розповів, що в ПЦУ очікували на Помісний Собор, однак так і не дочекалися обіцяного: «Все вирішується в традиціях Константинопольської Церкви – через рішення Синоду, яким керує митрополит Епіфаній. У ПЦУ, за зовнішньою соборністю, приховується керування вузьким оточенням митрополита Епіфанія».

Також «єпископ» засудив нинішнє ставлення до «патріарха» Філарета в ПЦУ та рейдерське захоплення майна «Київської патріархії» і закликав усіх небайдужих у ПЦУ повертатись до УПЦ КП.

Попередній запис
У ПЦУ поскаржились на утиски від УПЦ Зеленському, проти котрого агітували на виборах
Наступний запис
Суд знову віддав храм УПЦ у Костянтинівці законному власнику

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее