1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. «Єпископ» УПЦ КП: архієреї не вважають Синод ПЦУ повноважним

«Єпископ» УПЦ КП: архієреї не вважають Синод ПЦУ повноважним

«Єпископ» УПЦ КП/ПЦУ Адріан Кулик поділився в соцмережах думкою «архієреїв» ПЦУ, які вважають, що проведений днями «Синод» був просто «репетицією». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, яку пізніше видалив. Проте, в розпорядженні СПЖ опинився скріншот публікації.

Обмовляючись, що не відображає офіційної думки ПЦУ, Адріан Кулик посилається на «думки, емоції, судження», якими вони між собою ділилися.

Він також зазначає, що своєю «єдністю в минулому» УПЦ КП зобов’язана «диктату Філарета».

«Можу поділитися тільки думкою архієреїв ПЦУ. Незважаючи на те, що Філарет зі своїм синодом (синод колишнього КП) вирішили нагло в’їхати у новостворену ПЦУ, по суті це був синод Філарета, з додатком трьох голосів, разом узятих, від інших Церков.

Так от, щоб не бути багатослівним, хочу сказати, що архієреї ПЦУ не вважають синод 5 лютого повноважним, а лише репетицією», – написав Кулик.

Крім Кулика, про невизнання статусу Синоду ПЦУ за зборами, які пройшли 5 лютого, заявляли й інші «ієрархи» ПЦУ, зокрема, Михаїл Зінкевич.

«Я поняття не маю, що це було за збори, які відбулися 5 лютого. Про те, що буде зібрання, мені сказав єпископ Симеон (“єпископ Дніпропетровський і Криворізький” Симеон Зінкевич, родич Михаїла Зінкевича, – ред.), – обурився «митрополит» Михаїл. – Є законодавство, є статут церкви, є Томос, якому тільки два місяці виповнилося і за яким ми повинні жити. Все інше – не канонічно, неправильно, не має права дієздатності».

Попередній запис
Патріарх Іриней: «Сербський» Афон підтримує канонічну УПЦ
Наступний запис
Рішення Синоду ПЦУ можуть бути оскаржені через внутрішні конфлікти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее