1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єпископ Елладської Церкви: Патріарх Варфоломій намагається розділити Православ’я

Єпископ Елладської Церкви: Патріарх Варфоломій намагається розділити Православ’я

Єпископ Елладської Православної Церкви митрополит Амвросій (Леніс) побоюється, що Вселенський Патріарх Варфоломій поставив перед собою завдання розділити світове Православ’я. Звернення єпископа опублікувало інформаційне агентство Romfea, повідомляє Спілка православних журналістів.

Владика зазначає, що Вселенський Патріарх за визначенням повинен символізувати єдність у православному світі, вирішувати спори та конфлікти між Помісними Церквами та церковними діячами, тоді як Патріарх Варфоломій, судячи з усього, поставив перед собою зворотну задачу.

Зі слів митрополита, усе розпочалося зі встановлення надто тісних стосунків між Ватиканом та Константинополем, після чого слідував так званий Святий і Великий Критський Собор, резолюції котрого, у тому числі стосовно визнання різних християнських конфесій Церквами, були спрямовані проти Православ’я.

Єпископ докоряє Патріархові Варфоломію у тому, що він перестав бути гарантом церковної єдності та всіма способами намагається посилити свій вплив у православному світі. Черговим помилковим кроком ієрарх Елладської Церкви називає дії Вселенського Патріарха, спрямовані на вирішення церковного питання в Україні: «Припускається, що розкольницька українська церква повинна отримати визнання від Патріарха Вселенського!», – наголошує митрополит.

«Нам мало стількох проблем, так наш Патріарх ще й перебуває на межі церковного зіткнення Вселенського Патріархату з Великою Руською Церквою! – резюмує ієрарх. – Біля наших дверей стоїть новий церковний розкол! Якщо до цього додати ще й внутрішні суперечки, то церковний хід справ у наш час стає надзвичайно трагічним».

Попередній запис
В Україні створять центр суспільної легітимності, а для УПЦ загиблі на війні – не проблема, – політолог
Наступний запис
Анафему Філарету в 90-ті роки прийняли всі Помісні Церкви, – РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее