1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єпископ Дубенський відмовився від спільної молитви в ОДА з ПЦУ та протестантами

Єпископ Дубенський відмовився від спільної молитви в ОДА з ПЦУ та протестантами

Вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен (Воят) відмовився брати участь у спільній молитві представників різних конфесій про мир і здоров’я українського народу в Рівненській ОДА, щоб не порушити 10-е Апостольське правило. Про це повідомляє СПЖ.

12 березня в Рівненській обласній державній адміністрації відбулася зустріч лідерів релігійних організацій області для обговорення можливості проведення богослужінь в умовах карантину, який оголосили через стрімке поширення коронавірусу.

«Нас просили утриматися від масових заходів, – розповів єпископ. – Не проводити масштабних Хресних ходів і молебнів за участю великої кількості людей, розповідати про можливі загрози поширення коронавірусу».

Після обговорення один з глав протестантської церкви запропонував помолитися за мир і здоров’я українського народу.

«Я був змушений покинути зал ОДА в цей момент, адже взявши участь в цій молитві, я б порушив 10-е Апостольське правило, яке наголошує:” Якщо хто помолиться з відлученими від спілкування церковного навіть в будинку, сам буде відлучений”, – коментує свій вчинок ієрарх УПЦ. – І не потрібно журналістам робити з цього хайп. Я і віруючі нашої Церкви постійно молимося за український народ і мир. А ще ми дбаємо про чистоту нашої віри, раджу і іншим главам церков не забувати про такий важливий аспект».

Регіональні інтернет-видання вже засудили вчинок єпископа Дубенського Пимена в ряді публікацій, які виклали без коментарів і пояснень владики.

Попередній запис
ПЦУ знову програла: ще один приход УПЦ у Хмельницькій області відновив реєстрацію через суд
Наступний запис
Митрополит Мелетій скасував хресний хід у Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее