1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єпископ Віктор обговорив із міжнародними правозахисниками права вірян

Єпископ Віктор обговорив із міжнародними правозахисниками права вірян

У ході зустрічі, яка відбулася 21 лютого 2019 року, голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор і директор правозахисної організації «Human Rights Without Frontiers» Віллі Фатре (Брюссель, Бельгія) повідомив про порушення прав вірян в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ця організація здійснює дослідження стану дотримання прав людини в більш ніж 80 країнах світу та інформує на постійній основі європейські і міжнародні правозахисні структури про порушення прав у релігійній сфері, а також спеціалізується на взаємодії із закордонними ЗМІ.

Владика Віктор повідомив про поточний стан справ в релігійному середовищі України, про факти порушень прав вірян, у тому числі насильницьких і незаконних переведень парафій УПЦ до складу ПЦУ, про прийняття дискримінаційних законів, спрямованих на безпрецедентне обмеження прав вірян УПЦ мати власну історичну назву, про політизацію права на свободу віросповідання в Україні.

Учасники зустрічі домовилися з допомогою можливостей Human Rights Without Frontiers і надалі інформувати європейський парламент, зарубіжні ЗМІ, спеціально уповноважені комісії і комітети Євросоюзу про становище вірян Української Православної Церкви.

Попередній запис
Синод Румунського Патріархату назвав кліриків та ієрархів ПЦУ неканонічними та закликав Фанар та РПЦ до діалогу
Наступний запис
Архієпископ Климент: Йде безпрецедентний тиск адмінресурсу на громади УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее