1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єпархія УПЦ вважає звинувачення в проросійській політиці неприпустимими

Єпархія УПЦ вважає звинувачення в проросійській політиці неприпустимими

Представник «Київського патріархату» капелан Іоанн Краховецького разом з «Правим сектором», ВО «Свобода» і «Національним корпусом» біля Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська влаштував акцію протесту, розповідає Івано-Франківська єпархія УПЦ.

Учасники акції вигукували агресивні, образливі політичні гасла і звинувачення в бік православних віруючих і священнослужителів Української Православної Церкви.

У зв’язку з такою антиконституційною поведінкою, Івано-Франківська єпархія звернулася до представників політичних організацій, а також священнослужителів УПЦ КП і УГКЦ.

«Івано-Франківська єпархія УПЦ прикро вражена такою подією. Адже ні для кого не секрет, що уже протягом довгого часу міська влада на чолі з головою міста Русланом Марцінківом, котрий є членом партії “Свобода” та неодноразово відкрито підбурював населення міста до агресії проти вірян канонічної Православної Церкви, судиться за приміщення Спасо-Преображенського  храму. Проте, закон та всі гілки судової влади України до цього часу ставали на захист парафіян храму.

Нагадуємо, що до храмів УПЦ ходять такі ж українці, в числі котрих є ті, хто захищали і продовжують захищати Батьківщину та її територіальну цілісність у війні з ворогом… Тому звинувачення у проросійській політиці вважаємо абсолютно не коректними та не припустимими.

Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви на чолі з Преосвщеннішим єпископом Тихоном, у дусі братерської любові та миру, просить представників політичних організацій, священнослужителів  УПЦ Київського Патріархату та Української Греко-Католицької Церкви не вдаватись до закликів та проявів агресії проти українців православного віросповідання, котрі перебувають у канонічному єднанні та Євхаристичному спілкуванні з усіма Помісними Православними Церквами світу...

Також, на нашу думку, така негативна, упереджена позиція через призму політично заангажованих гасел однозначно буде нести відбиток сумнівної репутації України на міжнародному рівні, як демократичної, правової, європейської держави з пріоритетом духовних людських цінностей та непорушністю прав і свобод її громадян.», – йдеться в зверненні.

Попередній запис
Жалюгідно! Провокації від радикалів і феміністок під час Хресної ходи від УПЦ
Наступний запис
Анатолій Шарій про висвітлення хресних ходів УПЦ та УПЦ КП українськими ЗМІ (ВІДЕО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее