1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Євстратій Зоря повідомив про візити делегації Вселенського Патріархату до Помісних Церков щодо «українського питання»

Євстратій Зоря повідомив про візити делегації Вселенського Патріархату до Помісних Церков щодо «українського питання»

Архієпископ Євстратій Зоря заявив про те, що офіційна делегація Вселенського Патріархату розпочала візити до Помісних Православних Церков з інформуванням щодо «українського питання». Про це повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на сторінку Зорі в Facebook:

«Нарешті офіційна делегація Синоду Вселенського Патріархату з трьох митрополитів розпочала візити до Помісних Церков з інформуванням з української справи. Першим відбувся візит до Афін. Слід підкреслити, що мета візитів – інформувати по справі, а не отримувати дозвіл на її вирішення».

Разом з тим, зі слів Зорі, архієпископ Афінський Ієроним отримав лист від Патріарха Московського Кирила, де йдеться про можливість великого розколу вслід визнання Константинополем української автокефалії. Лист, за джерелами представника УПЦ КП, передав ієрарх іншої Помісної Церкви, можливо, Албанської.

Зоря також пише про активізацію російської дипломатії з церковного питання та про плани представників РПЦ відвідати незабаром Варшаву. Нагадаємо, на останньому Синоді Польська Автокефальна Православна Церква закликала дотримуватись канонічного порядку, а учасники Синоду Сербської Православної Церкви заявили про свою підтримку канонічної Української Православної Церкви. Чи відповідають слова Зорі дійсності, наразі залишається невідомим.

Попередній запис
Жоден Патріархат сам по собі автокефалію не надає, – митрополит Антоній
Наступний запис
Громада УПЦ в Кутах підтвердила своє право на храм ще однією перемогою у суді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее