1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Євстратій Зоря молиться церковнослов’янською “щоб не втрачати навички”

Євстратій Зоря молиться церковнослов’янською “щоб не втрачати навички”

В “Київському патріархаті” демонструють черговий розрив шаблонів. Цього разу увагу привернув ні хтось інший,  а сам речник УПЦ КП – Євстратій Зоря. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Зоря зізнався, що молиться церковнослов’янською мовою. Один з юзерів мережі, переглядаючи фотографії на сторінці спікера УПЦ КП, помітив, що пан Зоря, трамає в руках служебника церковнослов’янською мовою і зауважив це. На що представник “Київського патріархату” відповів: “Так. Я читаю молитви літургійні цсм, щоб не втрачати навички читання. Вас це дивує?”

Зрозуміло, що даний факт не викликав би такого подиву, якби не один з основних постулатів УПЦ КП, згідно якого – “церковнослов’янська – мова окупанта!”, “церковнослов’янська = староболгарська…”, “треба молитись українською!” і т.п.. Між іншим, слоган “богослужіння – українською!” активно використовується під час суперечок з представниками УПЦ. 

Вочевидь, Євстратій Зоря не бачить себе в команді найімовірнішого майбутнього очільника УПЦ КП – Михайла Зінкевича. Саме останній не так давно висловив думку про те, що Бог не чує людей, які моляться не рідною мовою. 

 Зоря зрада

Попередній запис
Брат одіозного митрополита УПЦ КП скуплявся “кулями в українських солдат” в Києво-Печерській Лаврі
Наступний запис
Заяви Мінкульту про статути релігійних общин – спроба виправдати упереджене ставлення – УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее