1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. “Я на собор піду, щоб спостерігати”, – митрополит Софроній

“Я на собор піду, щоб спостерігати”, – митрополит Софроній

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній заявив, що візьме участь в об’єднавчому соборі у якості спостерігача. Про це єрарх УПЦ розповів в інтерв’ю виданню ВВС.  

“У мене така позиція: я на собор піду, але не для того, аби кричати: “Ура, все вирішено”, а щоб спостерігати. Я піду туди як спостерігач для того, щоб вирішити, як краще вчинити, щоб було добре для нашого народу”, – сказав владика Софроній. 

Крім того архієрей заявив, що не знає нікого з єпископату УПЦ, хто би підтримав автокефалію, крім митрополитів Симеона (Шостацького) та Олександра (Драбинко). “Відомих (прихильників автокефалії в УПЦ МП) двоє – я і Олександр (митрополит Переяславський і Вишневський Олександр Драбинко). Потім з’явився Симеон. Може є ще – шість чи двадцять – а хто вони такі, то невідомо”, – зазначив владика

Разом з тим, митрополит Софроній відзначив, що тепер не знає, в якому статусі він перебуває та кому підпорядковується. “Я зараз не знаю, хто я такий. Це вирішиться тоді, коли буде собор. Тому що постанова Константинополя була, а (її) затвердження чи визначення у нас в Україні не було”, – резюмував архієрей. 

Варто зазначити, що попри свою позицію, митрополит Софроній таки підписав рішення Собору єпископів УПЦ від 13 листопада 2018 року.

Попередній запис
Намісник Києво-Печерської Лаври звинуватив Константинополь у розколі Християнства
Наступний запис
Предстоятель Албанської Церкви засудив спроби втручання Константинополя в українське церковне питання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее