1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. Як обмовити священика – майстер-клас від ТСН

Як обмовити священика – майстер-клас від ТСН

ТСН на «1+1» знову звела наклеп на священика Української Православної Церкви. Цього разу журналісти відзняли сюжет про настоятеля Георгіївської церкви в селищі Голоби Ковельського району Волинської області. Вони розповіли, що нібито собака священика покусала місцеву дитину. При цьому, в жодної зі сторін інтерв’ю журналісти ТСН не брали, а грунтувалися на розповіді місцевого аноніма, який знає все тільки з «достовірних джерел».

Як пише сайт Володимир-Волинської єпархії, «цього разу Телевізійна служба Новин на прикладі Голобського священика провела майстер-клас, як можна банальну неприємність зробити сенсацією всеукраїнського масштабу».

Нагадаємо, 8 вересня ТСН показала сюжет про інцидент в селі Голоби на Волині. Тут пес, який живе при храмі, вкусив дитину. Журналіст заявив, що винен у цьому місцевий священик, настоятель храму Української Православної Церкви архімандрит Нифонт (Омельчук).

Як повідомляють в єпархії, в реальності собака, що жила у дворі будинку священика, втекла через те, що в собачому вольєрі якимось чином відірвалася дошка, і вкусила дитину.

«Дитині надали в лікарні першу допомогу і відправили додому. Отець Нифонт взяв всю собачу провину на себе і поспішив з вибаченнями на допомогу родині постраждалої дитини. На тому конфлікт був би вичерпаний, якби не той самий анонім, який вже дуже довго чекав, щоб хоч якийсь компромат знайти на Голобського священика з активною громадянською позицією», – пояснюють в єпархії.

Журналісти ТСН примудрилися подати інформацію про отця Ніфонта, як про людину, яка «тримає в страху весь населений пункт» і взагалі «кругом всіх підкупив».

Прес-служба єпархії розповідає, що архімандрит Ніфонт народився в Голобах, п’ять років тому повернувся на малу батьківщину в сані священика і очолив місцеву православну громаду. Щира віра і монаші ​​обітниці, ентузіазм і відкритість, наполегливість і любов до людей об’єднали навколо отця Ніфонта безліч однодумців і помічників. Архімандрит Нифонт втілює чимало громадських проектів, які реально об’єднують і розвивають голобчан.

Попередній запис
УПЦ КП – політичне православ`я і державна релігія в одній структурі
Наступний запис
Чергова «сенсація» від РІСУ, або «Ти винен тим уже, що хочу я, бач, їсти»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее