1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Як захистити Лавру: в петиції до української влади мають бути прописані жорсткі вимоги

Як захистити Лавру: в петиції до української влади мають бути прописані жорсткі вимоги

Повернуся до хорошої ідеї про збір «живих» підписів під петицією до влади.

Враховуючи, що УПЦ може зібрати в такий спосіб сотні тисяч голосів, важливо, як мені здається, відобразити в ній правильні сигнали та вимоги. У зв’язку із цим, на мою думку, не варто обмежуватись у зверненні лише питанням збереження Лаври у користуванні УПЦ. Та й взагалі – наскільки коректним є таке формулювання? Навіщо нам щось вимагати, якщо і так закон на нашій стороні? Навіщо ми своїм проханням фактично надаємо певну легітимність запитам опонентів УПЦ щодо Києво-Печерської Лаври?

На моє глибоке переконання, у зверненні до влади головний акцент треба робити все ж на інших моментах. А саме вимогах притягнути до відповідальності автора петиції про передачу обителі «ПЦУ», оскільки її зміст розпалює міжконфесійну ворожнечу та є дискримінаційним щодо певної конфесії, покласти край рейдерським захопленням храмів УПЦ, забезпечити виконання судових рішень, котрі були винесені на користь постраждалих від рейдерства громад УПЦ, дати звіт за підсумками розслідування всіх інцидентів та кримінальних справ, пов’язаних з атаками на храми УПЦ в різних регіонах України (зокрема, недавнього нападу на вірян канонічної Церкви у с. Задубрівка), запустити перевірку що до ряду ЗМІ, котрі розпалюють міжконфесійну ворожнечу, а також діяльності так званих «чорних реєстраторів» в ОДА, з подачі котрих були здійснені незаконні перереєстрації громад УПЦ в юрисдикцію «ПЦУ».

Треба, як мені здається, не просто відбиватись, але й ставити владі ті питання, на котрі ми маємо повне право. Навіть якщо вони неприємні.

Правблог

Попередній запис
Ердоган відступив від свого плану перетворити Святу Софію на мечеть
Наступний запис
У Києві закрили на карантин Фролівський монастир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее