1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Якщо я був під анафемою, то Епіфаній навіть не священик», – Філарет

«Якщо я був під анафемою, то Епіфаній навіть не священик», – Філарет

Очільник УПЦ КП, як і раніше, не визнає свою анафему такою, що існувала, і тому не вважає, що у 2018 році Константинопольський патріархат її зняв. Філарет Денисенко не згодний з тим, що є «колишнім митрополитом Київським» (саме так його іменує зараз Фанар), а заявляє, що протягом всіх років існування Київського патріархату був патріархом і є ним дотепер. Про це він заявив Українському радіо у програмі «Персона ґрата», повідомляє СПЖ.

 

Філарет заявив, що не визнавав свою анафему з самого початку, і, як він впевнений, її не визнав весь український народ. Саме ця впевненість допомогла йому рукоположити для УПЦ КП велику кількість єпископів. Однак, на його думку, міркування про зняття з нього анафеми у 2018 році підривають впевненість у тому, що ці хіротонії були законні.

 

«Добре, якщо Вселенський патріарх зняв з мене анафему у 2018 році, зняв, – міркує Філарет. – То до 2018 року я був під анафемою, чи ні? Якщо я був під анафемою, то це означає, що всі ці єпископи (ПЦУ, – ред.) нечинні. І Епіфаній не лише не є митрополитом – він навіть не священик. Якщо Вселенський патріарх зняв з мене анафему у 2018 році, то весь єпископат – недійсний!».

 

Попередній запис
Місія ОБСЄ відвідала управління Запорізької єпархії УПЦ
Наступний запис
Керуючий справами УПЦ зустрівся з настоятелями захоплених храмів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее