1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Якщо Джуканович не скасує закон, закон скасує його, – учасники протестів у Чорногорії

Якщо Джуканович не скасує закон, закон скасує його, – учасники протестів у Чорногорії

2 лютого 2020 року на молитовні протести в Подгориці, Бієло-Поле, Беране, Барі, Нікшичі і інших містах Чорногорії вийшла рекордна кількість віруючих Сербської Православної Церкви. Віруючі, які домагаються скасування антицерковного закону, скандують: «НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ», та кажуть, що їх щодня буде все більше. Молебень і літія перед храмом Воскресіння Христового в столиці країни Подгориці зібрали на вулицях «максимальне число людей в історії міста», передає Vijesti.

«Ніхто нам не може нічого зробити, – заявив намісник митрополита Чорногорсько-Приморського Амфілохія протоієрей Мамч Крівокапіч, який очолив мирний молитовний хід на Подгориці. – Поки не відкличуть цей закон, ми не підемо з вулиць. Кожен день нас буде все більше. Переговори будуть можливі лише тоді, коли закон буде відкликані… якщо він (президент Чорногорії Міло Джуканович, – ред.) не скасує закон, то закон скасує його».

До протестних молебнів у великих містах приєднуються жителі сіл, серед яких – велика кількість молодих людей, здійснюючи своєрідне піше паломництво. Так, рекордним став маршрут у 84 кілометри, який перед недільною літією на півночі Чорногорії подолали 17 юнаків з Плевлі. Також масові богослужіння пройшли в Герцег-Нові, Будві, Жабляке, Даніловграді та інших містах країни.

Невеликі групи людей кілька разів намагалися скандувати політичні гасла і принизливі висловлювання на адресу президента Міло Джукановича, проте учасники молитовних ходів не давали їм цього зробити, нагадуючи, що головна мета присутніх – захистити святині.

Як повідомлялось, прийняття 27 грудня 2019 року Урядом Чорногорії закону «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад», згідно з яким держава стає власником основного масиву церковного майна, викликало масові протести в країні.

Попередній запис
Грецький юрист пропонує західні єпархії УПЦ Фанару
Наступний запис
Жодного зайнятого віруючими храму ПЦУ знайти не вдалося, – Мітрохін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее