1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Юраш розповів про шантаж і маніпуляції при ухваленні звернення про автокефалію УПЦ до Москви

Юраш розповів про шантаж і маніпуляції при ухваленні звернення про автокефалію УПЦ до Москви

У Мінкульті почали виправдовувати дії Вселенського Патріархату в Україні тим, що «всі єпископи УПЦ хотіли автокефалії». Про це в ефірі «Інформаційного вечора» на «5 каналі» розповідав директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

В основу рішення Вселенського Патріархату з українського питання покладене, зокрема, звернення українських єпископів 1991 року до РПЦ, однак Юраш не згадав, що троє підписантів відкликали свої підписи і тим більше не згадав, як ці підписи насправді здобувались.

«У 1991 році Філарет як голова Української Православної Церкви в єдності з Московським Патріархатом зібрав усіх єпископів своєї на той час Церкви, і всі вони одностайно підтримали рух до автокефалії. Правда, тоді вони зверталися не до Константинополя, а до Москви”, – розповів експерт.

Щоправда, Юраш визнав, що з майже двох десятків єпископів до Філарета пішли тільки двоє: тодішній настоятель Почаївської лаври Яків (Панчук) і єпископ Львівський Андрій (Горак). Представник Мінкульту списав це на «шантаж і маніпуляції Москви».

Попередній запис
Для Київського патріархату статути – не аргумент, – Зоря
Наступний запис
Митрополит Онуфрій: Захопленням Церкви ніхто не зможе підпорядкувати собі Бога

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее