1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Юраш підтягнув своїх підлеглих у боротьбу за відомче крісло

Юраш підтягнув своїх підлеглих у боротьбу за відомче крісло

Члени Експертної Ради Міністерства культури України з питань етнополітики отримали від заступника голови Департаменту Мінкульту у справах релігій листа, в якому вона просить підтримати кандидатуру її начальника, після чого виявили бажання взяти участь у проведенні співбесіди серед кандидатів на пост глави держслужби у справах релігії. Про це повідомив з посиланням на свої джерела Telegram-канал Churcher.

«Churcher відомо, що Андрій Юраш долучив до своєї “виборчої кампанії” членів Експертної Ради з питань етнополітики, які написали кулуарне звернення до Голови Національного агентства України з питань державної служби Олександру Євгеновичу Стародубцеву, – йдеться у повідомленні. – У ньому вони і “представники ряду ЗМІ” просять забезпечити можливість бути присутнім в якості спостерігачів при проведенні етапу співбесід з кандидатами».

Доктор історичних наук і голова Експертної ради Володимир Євтух та доктор філософських наук, заступник голови цієї Експертної ради Віктор Бондаренко, які підписали звернення, пояснили свої дії бажанням «зупинити маніпуляції». На їхню думку, попередній конкурс зірвали і дискредитували, і тепер необхідно відновити справедливість.

«Все було б добре, якби не одна маленька, але дуже важлива деталь: Лариса Владиченко є заступником Андрія Юраша. А це означає, що всі її прохання підтримати Юраша, які, за інформацією нашого джерела, вона розсилала до членів Експертної ради ще напередодні Нового Року – виглядають, м’яко кажучи, нещирими», – прокоментували в Churcher пропозицію членів Експертної Ради.

Співробітники каналу дійшли висновку, що сподвижники колишнього Президента України Петра Порошенка, які підтримують тільки одну сторону релігійного конфлікту, «не залишаючись нейтральними, намагаються зберегти владу. Зберегти владу, вчиняючи тиск на Експертну раду».

Попередній запис
Парафії, «яких немає», пропонують Думенку подивитись, як його ПЦУ «будує храми»
Наступний запис
Константинопольський патріарх помстився Сербській Церкві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее