1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ще у двох селах Рівненської області рейдери атакують храми УПЦ

Ще у двох селах Рівненської області рейдери атакують храми УПЦ

У храмів УПЦ у селі Повча Дубенського району та у селі Маща Костопільського району Рівненської області тривало силове протистояння. На місці конфліктів перебувала поліція та сторонні люди у камуфляжі, повідомила СПЖ.

1 червня 2019 року церковна сутичка розгорілась навколо церкви на честь Іоанна Богослова у селі Маща. Очевидці розповіли, що активісти ПЦУ прийшли на територію храму із щойно оформленими документами та вимагали, щоб віруючі УПЦ поступилися їм церквою.

«Поки поліція нічого не застосовує, тримається у стороні від конфлікту, однак у приватній бесіді начальник Костопільського райвідділу поліції пан Бортник мені сказав, що, якщо громада ПЦУ подасть прохання у виконавчу службу, вони втілять це у життя та відсторонять нашу громаду, – прокоментував ситуацію протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з міжконфесійного врегулювання при Рівненській та Сарненській єпархіях УПЦ. – У відповідь я йому розповів про ситуацію у селі Бадівка Острозького району, де наша громада, маючи всі документи на церкву та рішення судів на свою користь, тричі подавала прохання у виконавчу службу, а храм дотепер так і використовується УПЦ КП. Так де справедливість?».

Відомо, що у селі Маща прихильники ПЦУ зареєстрували свою релігійну громаду на підставі рішення, ухваленого на зібранні територіальної громади села. При цьому рішення приходської ради громади УПЦ , на котрій віряни більшістю голосів підтримали канонічну Церкву, було цілком проігнороване.

У конфлікті, котрий відбувався у Мащі, брали участь чоловіки у камуфляжі. За свідченнями очевидців, це ті самі люди, котрі допомагали церковним рейдерам у селі Лісопіль Костопільського району.

Цього ж ранку силове протистояння біля храму УПЦ почалося й у селі Повча Дубенського району. За попередньою інформацією, на територію церкви привезли прихильників ПЦУ з сусідніх сіл та чоловіків з «Козацької варти», котрі у 2015-2016 роках допомагали захоплювати храми у Птичі, Рачині та Білогородці Дубенського району.

Попередній запис
Глава Константинополя: Автокефалія ПЦУ натхненна Євангелієм
Наступний запис
У Рингачі депутат погрожує неповнолітнім вірянам УПЦ зоною АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее