1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ще один храм УПЦ захопили агресивно-налаштовані прибічники УПЦ КП

Ще один храм УПЦ захопили агресивно-налаштовані прибічники УПЦ КП

За повідомленням Івано-Франківської єпархії УПЦ, в день Димитрівської поминальної суботи, 4 листопада 2017 року було захоплено храм у селі Старий Гвіздець Коломийського району.

Будівлі Свято-Успенського храму вже більше ста років, останніх 45 з яких тут служить протоієрей УПЦ Миколай Кушнір. Він знаний та поважний мешканець села. Та ні це, ні християнські заповіді, ні навіть присутність  представників правоохоронних органів не завадили зловмисникам заволодіти православним храмом.

Біля 9 години ранку прихильники «Київського Патріархату» відчинили храм та провели у ньому своє богослужіння. Майже три десятки присутніх копів відтіснили віруючих УПЦ та не дозволили їм увійти до храму.

На місці події був присутній і вже відомий Остап Романович Білейчук – начальник Коломийського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області, який у червні цього року сприяв захопленню Свято-Благовіщенського храму Української Православної Церкви міста Коломиї так званими «капеланами» Української Греко-Католицької Церкви.

Повідомляється, що цього разу посадовець особисто заборонив православним вірянам зайти до церкви, яка була передана їм у користування ще у 1991 році, та наголосив, що якщо віруючі чимось незадоволені, то вони можуть оскаржити його дії у суді.

Днем раніше, 3 листопада, Коломийський міськрайонний суд виніс ухвалу, якою задовольнив скаргу релігійної громади села Старий Гвіздець на бездіяльність Коломийського відділу поліції та зобов’язав правоохоронців внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з приводу подій, які відбулись у Старому Гвіздці 14 жовтня. Тоді Старогвіздецьким сільським головою Дяківим Михайлом Петровичем було проведено збори жителів села, на яких виносилось питання про зміну канонічного підпорядкування релігійної громади Свято-Успенського храму у підлеглість УПЦ КП. В ході тих подій представники «Київського Патріархату» зуміли заволодіти ключами від святині і фактично стали утримувати її під своїм контролем.  В свою чергу це стало підставою для подання громадою заяви про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст. ст. 161, 179 КК України.

Поки численні віруючі канонічної Церкви зі своїм священиком Миколаєм Кушніром змушені служити Богу під стінами храму.

 

Попередній запис
Рейдерам вдалося вижити священика УПЦ з його будинку в Грибовиці
Наступний запис
НВО «Громадський правозахист» звернулася до керівництва УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее