1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ще дві парафії УПЦ на Буковині приєдналися до цілодобової молитви на захист віри

Ще дві парафії УПЦ на Буковині приєдналися до цілодобової молитви на захист віри

Віряни Свято-Успенських храмів у селах Товтри та Михальча Чернівецької області приєдналися до цілодобового молитовного стояння, яке громада Свято-Успенського храму села Васловівці почала здійснювати 27 січня 2019 року і не припиняє досі, повідомили на офіційній єпархіальної сторінці Facebook.

Парафіяни обох храмів провели парафіяльні збори, на яких переважною більшістю голосів прийняли рішення залишитися під юрисдикцією канонічної Церкви. За вірність УПЦ та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в селі Михальча проголосували 283 людини, а в селі Товтри – 208 осіб.

Територіальна громада другого села провела власне зібрання і «добровільно перевела» сільський храм в ПЦУ. Члени територіальної громади вигукували лайки на адресу вірян УПЦ і наклепи на них.

В селі Михальча близько 10 активістів нової церковної структури вирішили не обмежуватися голосуванням і прийшли до церкви з вимогою віддати їм ключі. «Клірики» ПЦУ очолили ходу церковних рейдерів.

Віряни канонічної Церкви і настоятель храму не дозволили прихильникам нової релігійної структури відібрати церкву. Крім цілодобового молитовного стояння люди організували чергування біля храму, щоб убезпечити його від захоплення.

Попередній запис
Мінкульт відніс громаду УПЦ в Угринові до «нечинних»
Наступний запис
У Шумському районі храм, що «перейшов» в ПЦУ, пустує другий тиждень поспіль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее