1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Штурмовики Лаври використовують тактику УНА-УНСО, – політолог

Штурмовики Лаври використовують тактику УНА-УНСО, – політолог

Глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що в своїх діях з блокування в’їзду в Києво-Печерську лавру 8 січня радикали з С14 копіюють тактику УНА-УНСО. Про це експерт розповів в коментарі «Фразі».

«В принципі, це все дуже нагадує тактику, яку свого часу використовували в УНА-УНСО ще в 90-ті роки, тоді теж був штурм Лаври, – сказав Фесенко. – Тоді це теж була показова піар-акція. До того ж, як мені здається, в цьому правонаціоналістичному, я б навіть сказав, екстремістському секторі зараз загострюється якась конкуренція. Є підвищена активність «Національного корпусу».

На думку політолога, атакуючі обитель напевно і самі не знають, що б вони стали робити з Лаврою, якби її захопили: «Я не думаю, що у них дійсно є наміри захопити Лавру … А що вони з нею робитимуть? Вони що, там зроблять свій штаб? Крім того, я думаю, що в цьому вкрай не зацікавлена українська влада, адже це стало б вже дуже яскравим проявом політичної анархії. С14 – це явно екстремістська організація, до якої, наскільки я знаю, дуже негативно ставляться наші західні друзі. Занадто велика активність С14, а тим більше прояв таких анархістських насильницьких дій, в першу чергу стали б підтвердженням слабкості нинішньої влади».

Попередній запис
За невизнання розкольницького хрещення на Запорізьку єпархію УПЦ завели кримінальну справу
Наступний запис
Сама прокуратура розпалює релігійну ворожнечу, – юрист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее