1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чорноморець: «Перед Всеправославним собором Патріарху телефонував Путін»

Чорноморець: «Перед Всеправославним собором Патріарху телефонував Путін»

Доктор філософських наук, професор і голова Вченої ради Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Юрій Чорноморець в ток-шоу «Прямий ефір» почав розповідати про те, як президент РФ зірвав Всеправославний собор 2016 року.

Також, на думку Чорноморця, погодження запропонованого на соборі документу про автокефалію дало б РПЦ можливість накладати вето.

«Якби вони взяли участь у Всеправославному Соборі, якби вони погодилися на цей документ про автокефалію, зараз би у них було право вето. У них зараз цього права вето немає. Вони нічого не можуть зробити. А чого вони не поїхали на Всеправославний собор? Чому? Тому що дядя Вова подзвонив і сказав: «Дорогой Патриарх Кирилл, Ваше святейшество, вы не едете на Всеправославный собор». Це ж було рішення прийнято не ним. І, відповідно, сам товариш Путін сам себе закопав. Відповідно, ми, українці, ні в чому не винні. Патріарх Варфоломій ні в чому не винен. Вони самі довели цю ситуацію», – повідав Чорноморець, не уточнивши при цьому, хто телефонував Патріархам Сербії, Грузії, Болгарії та Сирійської Церкви, що також не брали у соборі участь.

Попередній запис
«Це було б трагедією», – Курт Волкер про можливі заворушення між православними в Україні
Наступний запис
Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних з історичним рішенням Вселенського Патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее