1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чому ПЦУ не хоче реєструватись у Криму, якщо це зробив Київський патріархат?

Чому ПЦУ не хоче реєструватись у Криму, якщо це зробив Київський патріархат?

Із незрозумілих на перший погляд причин ПЦУ зволікає з реєстрацією своїх громад у Криму, прикриваючи це тим, що нібито не хоче «визнавати законною анексію Криму». Залишимо у стороні ці відмовки: ті самі діючі особи у 2014 році спокійно взяли російські паспорти, ведуть за російськими правилами бізнес на анексованому півострові та, нагадаємо, перереєстрували свої громади.

З боку російської влади перешкод у передачі храму ПЦУ не передбачається.

«Безпосередньо з архиєпископом Климентом ми неодноразово спілкувалися й говорили, що ми готові надати в постійне безоплатне користування, навіть не в оренду, приміщення кафедрального собору Святих Володимира й Ольги, якщо церква зареєструється на території Росії як релігійна організація», – заявила РБК так звана «міністр» майнових та земельних відносин Криму Анна Анюхіна.

З її слів, відповіді від ПЦУ не було, тому вони «просять» або оформитись, або звільнити приміщення.

Нагадаємо також, що «відберуть у ПЦУ» насправді комерційне приміщення на першому поверсі будівлі, на другому поверсі котрої знаходиться храм Київського патріархату. На це є рішення російської влади; храм залишається у вільному доступі.

У ЗМІ повідомлялось, що особливу увагу при укладанні угоди Петра Порошенка та Патріарха Константинопольської Церкви було приділено кримським парафіям. Якщо ПЦУ не дозволять зареєструвати свої приходи в Криму, це означає, що Фанар вважає цю територію не Україною, а закордонною областю, у котрій, згідно з Томосом, буде керувати напряму.

Попередній запис
Російський громадянин, «архієпископ» УПЦ КП Климент закликає світову спільноту звернути увагу на біди його церкви у Криму
Наступний запис
Архієпископ Варсонофій розповів спостерігачам ОБСЄ про утиски віруючих і духовенства УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее