1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чому на Фанарі обурені: за останній рік паломники РПЦ стали удвічі менше відвідувати Грецію

Чому на Фанарі обурені: за останній рік паломники РПЦ стали удвічі менше відвідувати Грецію

Паломники з Росії стали менше відвідувати святі місця Греції, повідомляє РІА Новости з посиланням на слова керівника паломницького відділу «Благовіст» компанії «Амботіс холідейз» Ольги Абаєвої.

Вона, зокрема, попередньо підсумувала, що «цьогоріч було удвічі пониження – 50%. Перше півріччя було дуже велике пониження, друге півріччя добре пройшло. Точні цифри я сказати не можу, звіти все ще опрацьовуються, і ми ще навіть не закінчили сезон з паломництва. Всі цифри будуть набагато пізніше».

Така ситуація пов’язана з тим, що Руська Православна Церква рекомендує своїм вірянам утримуватись від відвідування певних єпархій Елладської Православної Церкви: «Раніше Верію відвідували – місце проповіді апостола Павла та монастирі. Нині Верія заборонена для відвідування. Ми просто прибираємо з програм всі ці регіони. Якщо не рекомендує РПЦ відвідувати своїм паломникам, ми не ставимо їх у таке становище, що у програмі пропонуємо відвідати не рекомендовані місця».

Крім того, паломники з Росії стали менше їздити у Ватопедський монастир, котрий підтримав Константинопольського патріарха Варфоломія у рішенні визнати українських розкольників, тоді як інші обителі все ж таки відвідують.

Один втрачений паломник обходиться Греції приблизно у мінус 1000 євро – це користування паромами, харчування, переліти.

Фото – Ромфея.

Попередній запис
Архієпископ Хризостом заявив, що Церква Кіпру поверне внесок афериста
Наступний запис
Консул-антисеміт відновився через суд на роботі після «благословення» від глави УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее