1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чиновники намагаються перешкодити вірянам канонічної Церкви потрапити до столиці 27 липня на церковні заходи

Чиновники намагаються перешкодити вірянам канонічної Церкви потрапити до столиці 27 липня на церковні заходи

Представники влади на місцях намагаються перекрити виїзд вірян та духовенства Української Православної Церкви до Києва, щоб взяти участь у молебні на Володимирській гірці та Хресному ході 27 липня. Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема, це намагаються здійснити, заборонивши усім перевізникам Овруцького району їхати цього дня маршрутом на Київ. Натомість, нагадаємо, на 28 липня організацією автобусів для участі в урочистостях Київського патріархату займаються самі місцеві адміністрації.

«Вчора-позавчора ми хотіли уточнити, чи все буде нормально, нам всі почали масово відмовляти – усі автоперевізники, усі ті, хто має свої автопарки, усі власники мікроавтобусів. Називають різні причини»,  – повідомив протоієрей Олег Домінський, в.о. благочинного Народицької округи Овруцької єпархії.

Зі слів священика, неофіційно розповідають, що 27-го виходити на рейси у напрямку Києва їм заборонили спецслужби.

У такий примітивний спосіб влада намагається штучно створити видимість того, що віруючих Української Православної Церкви менше, аніж прихильників УПЦ КП.

«На 28-ме число дана вказівка адміністраціям — вони організовують автобуси, у примусовому порядку збираються кошти з підприємців, усіх чиновників в обов’язковому порядку будуть садити в автобуси і везти до Філарета. Все це для того, щоб потім показати по телебаченню, що Київський патріархат буцімто підтримують більше українців», – розповів протоієрей Олег.

Аналогічний вплив намагаються здійснити і в Ровенській області, де місцева влада тисне на транспортні компанії, щоб вони не надавали транспорт для перевезення вірян на хресний хід у Київ.

Водії розповіли священнослужителям, що представники районної влади проводять з ними «бесіди» та радять не везти учасників ходу на Київ. Про це повідомив протоієрей Віктор Земляний, відповідальний за врегулювання міжконфесійних конфліктів Рівненської єпархії, повідомляє Спілка православних журналістів.

Представників транспортних компаній, зі слів отця Віктора, намагаються переконати, що заходи УПЦ – це провокація. У Рівненській єпархії збираються використати послуги перевізників з інших областей.

Інформацію про активне використання адміністративного ресурсу для забезпечення масовості заходів Київського патріархату на День Хрещення Русі підтверджують у всіх регіонах України. І якщо ці сумнівні ініціативи цілком можна назвати особистими справами організаторів, то перешкоджання вірянам та священикам УПЦ відвідати свої заходи у столиці вже напряму порушують конституційні права людей.

Попередній запис
До Філарета в складі делегації канадських капеланів навідався глава УПЦ у Канаді Константинопольського Патріархату
Наступний запис
Єленський порівняв процеси навколо Томосу з «Північним потоком-2»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее