1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Чий Крим, Філарет? – користувач соцмережі відзначає факт співпраці представника УПЦ КП і окупаційної Кримської влади

Чий Крим, Філарет? – користувач соцмережі відзначає факт співпраці представника УПЦ КП і окупаційної Кримської влади

Користувач Facebook Олександр Вознесенський вказав на те, що представник «Київського патріархату» першим звернувся до Аксьонова за правом служити в Криму і отримав від нього через Стрелкова “охоронну грамоту”.

Олександр надає відео з симпозіуму в Канаді, організованого представниками Константинопольського патріархату в травні 2014 року. Темою такого зібрання стало створення єдиної церкви в Україні, при чому Константинопольський патріархат покликав туди навіть уніатів.

Прибув на симпозіум і спікер розкольницької української структури «Київський патріархат» Євстратій Зоря. У своїй промові він розповів про важливу деталь: «На другий день після так званого референдуму – 16 березня був референдум і 18 березня нашого архієрея покликали до ради міністрів, де його приймав тепер уже широко відомий Стрелков, який представився як радник Аксьонова з питань безпеки та оборони. Він надав офіційний лист на бланку уряду Криму зі своїм підписом і печаткою влади Криму, де прописано, що ніхто не повинен створювати перешкод або реквізувати власність або щось ще робити щодо парафій “київського патріархату” в Криму».

Як зазначає Вознесенський, «представники УПЦ КП можуть тепер говорити що завгодно, але цей факт прямо говорить, що УПЦ КП, мабуть або ще до референдуму, або відразу після нього вступила в переговори з владою в Криму і в результаті цього отримала документи від цих властей , які давали їм право на діяльність парафій і повну охорону від утисків. Тобто була домовленість в рамках якої влади Криму в той момент не сприймали УПЦ КП як ворога. Попросту кажучи, була дружня домовленість».

Користувач вказує на той факт, що ніхто крім УПЦ КП, документів від новоспеченої Кримської влади не отримував. «І виходить, що Філарет в релігійному середовищі був першим, хто по суті визнав владу Криму (оскільки він почав клопотатися про офіційний документ та дозвіл) і увійшов з ними в договірній процес. В іншому випадку він не став би тут же з ними оформляти якісь документи, якби дійсно вважав Аксьонова та інших самозванцями, що не представляють реальну владу в Криму. І з іншого боку, Аксьонов зі Стрелковим не видавали б такі охоронні документи КП, якби представники Філарета не продемонстрували б свою лояльність новій владі», – зазначає дописувач.

Попередній запис
Юраш зібрався вирішити проблеми Запорізької єпархії УПЦ
Наступний запис
Порошенко продовжує спроби умовити Константинопольського патріарха на помісну Церкву в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее