1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чернігівські радикали взялися погрожувати місцевій владі через УПЦ

Чернігівські радикали взялися погрожувати місцевій владі через УПЦ

У разі співпраці з Церквою, влади Чернігова отримає «відповідні наслідки», заявляють представники праворадикальних організацій «С14 Чернігів», ВО «Свобода», «Правий сектор», «Національний корпус», об’єднання «Вільні люди» та «ВГО« Сокіл ». Відповідне послання опубліковано на сторінці «С14 Чернігів».

На думку радикалів, «Релігійна група МП намагається легалізувати себе на різних заходах влади». «Особливо цинічними» вони назвали виступи Церкви серед студентства в Ніжині та освячення води з використанням комунального водопроводу в свято Хрещення Господня.

«Головний меседж, який ми хочемо донести владі звучить так: якщо ви будете співпрацювати з представниками країни агресора, це буде ваша відповідальність і будуть відповідні наслідки», – підкреслили націоналісти.

На думку праворадикалів, канонічна Церква веде «системну антиукраїнську діяльність», що є підставами для заборони публічної діяльності УПЦ. Варто зауважити, що конкретних прикладів такої діяльності вони не вказують.

Важливим в посланні націоналістів стала заява про те, що на Чернігівщині «релігійна група МП формує бойові проросійські загони під прикриттям «православного» крила». На їхню думку, СБУ, поліція і силові структури цього не помічають, а влада діє «на догоду проросійським силам».

З огляду на все вищевказане, вважають представники протизаконною угруповання, функції правоохоронців беруть на себе активісти, і закликають також українських громадян «не боятися взяти на себе відповідальність».

Попередній запис
Українські спецслужби звинуватили Росію у міжконфесійних конфліктах в Україні
Наступний запис
Єленський вважає, що до націоналістичних набігів на храми УПЦ доклав рук сам Патріарх Кирил

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее