1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чернівецька єпархія звернулась у прокуратуру через порушення прав громад

Чернівецька єпархія звернулась у прокуратуру через порушення прав громад

24 квітня 2019 року в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ тривало засідання круглого столу, на якому обговорювався план юридичного захисту постраждалих релігійних громад УПЦ, повідомляє прес-служба єпархії.

Священнослужителі та юристи Буковини обговорили примусове переведення до ПЦУ чотирьох парафій УПЦ, спровоковане розпорядженнями в. о. голови Чернівецької ОДА Михайлом Павлюком про примусову перереєстрацію статутів релігійних громад УПЦ в ПЦУ в Міністерстві юстиції.

Як повідомляють в єпархії, чиновники перереєстровують чинні статути релігійних громад Української Православної Церкви на фактично інші статути новоствореної ПЦУ за тими ж адресами. Тим самим вони підміняють статути громад УПЦ статутами ПЦУ.

В облдержадміністрації ігнорують протоколи нарад і рішень парафій УПЦ залишитися в єдності з УПЦ, звернення і заяви в поліцію, прокуратуру і саму Чернівецьку ОДА про небажання переходити у ПЦУ, для підготовки рішень використовують звернення невідомих осіб.

За підсумками обговорення були прийняті наступні рішення.

Віряни подали заяву в Державне бюро розслідувань і прокуратури Чернівецької області з вимогою розслідувати дії Чернівецької ОДА в особі в. о. голови Михайла Павлюка, і відкрити кримінальне провадження за чотирма пунктами порушення законодавства України.

Також, інформацію про діяльність чиновників внесуть в Інформаційний бюлетень ВЗЦЗ УПЦ про порушення прав вірян і священнослужителів УПЦ, для зведення іноземних правозахисних та експертних організацій.

В єпархії створили окрему робочу групу юристів і адвокатів для підготовки ще чотирьох позовів про дискримінацію за релігійною ознакою вірян УПЦ посадовими особами Чернівецької ОДА.

Крім того, в єпархії мають матеріали, які планують незабаром опублікувати, щодо парафії на честь Святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Стара Жадова, в якій викрали всі кошти, на які збиралися придбати великодні кошики для воїнів АТО, малозабезпечених і одиноких людей похилого віку.

На думку громади УПЦ, кошти привласнив секретар зборів громади ПЦУ, який підписав статут цієї організації. Проти нього відкрито кримінальну справу.

Попередній запис
Добровільно в ПЦУ перейшло менш 1% усіх громад, – митрополит Антоній
Наступний запис
Громада УПЦ Старої Жадови розпочала цілодобове молитовне стояння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее