1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чернівецька влада створить комісію щодо порушення прав віруючих УПЦ

Чернівецька влада створить комісію щодо порушення прав віруючих УПЦ

Голова райдержадміністрації Юрій Китар заявив віруючим, які звершили молитовне стояння в подтримку УПЦ, що влада спільно з правоохоронними органами докладе зусиль, щоб в районі не було упередженого відношення до жодної релігійної громади і припинилися захоплення храмів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Влада визнає, що все повинно відбуватися в рамках чинного законодавства – як в столиці, так і у віддалених куточках України», – сказав чиновник.

Глава Заставнівської РДА заявив: для того, щоб розібратися з ситуацією в Заставній, буде створена розширена робоча комісія, до якої увійдуть священнослужителі і правознавці. «Тому що для нас головне , – додав він, – спокій, повага і життя з Богом і в Бозі».

Чиновник також звернувся до духовенства та вірних, щоб про всі випадки порушення законодавства працівниками виконавчої влади відразу ж повідомляли йому особисто: «Я відкритий до діалогу».

У свою чергу, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій висловив надію, що влада, яка «повинна зберігати спокій, мир і згоду, виконає свої обов’язки» і те, що пообіцяла віруючим, і припинить беззаконня, яке відбувається в селах Боянчук, Горошівці, Задубрівка та Васловівці Чернівецької області.

Попередній запис
Голові ПЦУ потрібно надати державну охорону, – екс-міністр оборони
Наступний запис
Мер Могилів-Подільського очолив спробу захоплення храму на Вінничині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее