1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Через вторгнення в Україну обговорюється скинення патріарха Варфоломія, – ЗМІ

Через вторгнення в Україну обговорюється скинення патріарха Варфоломія, – ЗМІ

В Антіохійській Церкві хочуть мирного вирішення української церковної кризи, однак Константинопольський патріарх Варфоломій «допускає помилку», і Православні Церкви можуть зібрати загальноправославний Собор без нього. Про це сказав вікарій Блаженнішого Патріарха Антіохійського Іоанна Х єпископ Ерзурумський Кайс (Садик) у коментарі для РІА «Новини».

«Ми з честю визнаємо патріарха Константинопольського, однак сьогодні проблема у тому, що Константинопольський патріарх допускає помилку, – передає видання слова представника Антіохійського Патріархату. – І якщо всі Православні Церкви збиратимуть Собор без нього і приймуть рішення про скинення Константинопольського предстоятеля, то це можливо».

Архієрей пояснив, що якщо у православному світі виникає бажання скликати загальноцерковний Собор, то «кожна Церква всередині себе визначається та досягає згоди з цього приводу», а потім вже «направляє прохання Константинопольському патріарху» про скликання Собору.

«Однак це не загальне незмінне правило. Є й інша можливість: будь-яка Православна Церква має право досягти згоди з іншими Церквами та скликати Собор», – зазначив він.

Єпископ Кайс наголосив, що в Антіохійській Церкві не хочуть якогось радикального рішення питання та виступають за те, «щоб у Церкві був мир, щоб патріарх Константинопольський переглянув своє рішення, і щоб церковна криза в Україні вирішилась мирним шляхом, щоб розкольники повернулись у канонічну Церкву».

Попередній запис
Говорун: Собор відбувся під тиском чиновників, котрі не думали про якість майбутньої церкви
Наступний запис
Філарет звинуватив Епіфанія у порушенні архієрейської присяги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее