1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Частину людей, які мали б звяти участь в Хресній ході, залякали – експерт

Частину людей, які мали б звяти участь в Хресній ході, залякали – експерт

Влада робила все можливе, щоб обмежити число учасників Всеукраїнського Хресного ходу заради миру, любові і молитви за Україну. Так вважає виконавчий директор Українського Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.  

«В українців велике свято. Воно вже звершилося – це Всеукраїнський Хресний хід. Хоч влада і робила все можливе і неможливе, щоб це свято було затьмарене. Щоб якомога менша кількість людей могла прийняти в ньому участь, – розповідає експерт, – Це й історії з автобусами, і нагнітання інформаційної істерії навколо ходу».

Руслан Бортник впевнений, що інформаційна атака на хрестохідців була спланована. Адже не самі ж учасники ходи чи їх однодумці чинили стільки галасу. «Це ж не спільники Хресного ходу «вкидали» всі ці мілітаристські провокаційні гасла в мережу! Це робили їх противники, – переконаний політолог. – У тому числі це були люди з влади, які при цьому присягу приносили всьому народу України, включаючи і тих людей, що сьогодні зібралися біля пам’ятника святому Володимиру. Як ще можна оцінити обмеження допуску людей на Хресний хід, ці величезні черги. Сюди ж відноситься й вчорашнє блокування західного крила ходу, історії з автобусами, коли віруючі не можуть доїхати до Києва. Тому набагата менша кількість людей взяла участь в урочистостях. Будемо говорити прямо, частину людей просто залякали. Православні віруючі бояться цієї войовничої риторики влади. Вона для них чужа».

Попередній запис
Ніякі провокації не спинили багатотисячну Хресну ходу за мир
Наступний запис
”Зраджена перемога”, або Як Філарет митрополиту Онуфрію руку потиснув

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее